od 6. měsíce
Bramborová kaše s květákem
suroviny: 100g brambor, 50g květáku, 0,5 dl mléka, 5 g rostliného oleje, drcený kmín, trochu kojenecké vody
postup: Brambory oloupéjte, umyjte, nakrájéjte na malé kousky a vařte ve vodě s kmínem. Květák uvařte doměkka. Uvařené sceďte, přidéjte mléko, olej
a rozmačkéjte vidličkou.
Pečená dýně
suroviny: kousek dýně, mletý kmín, kojenecká voda
postup: Dýni zbavte jader, pokrájéjte na kousky, posypte kmínem, podlijte malým množstvím kojenecké vody a pečte cca 20min. při teplotě 180 stupňů.Po dobu pečení podle potřeby podlévéjte vodou. Pečenou dýni rozmačkéjte vidličkou. Můžete podávat s vařenými brambory.