od 6. měsíce

Bramborová kaše s květákem

suroviny: 100g brambor, 50g květáku, 0,5 dl mléka, 5 g rostliného oleje, drcený kmín, trochu kojenecké vody

postup:    Brambory oloupéjte, umyjte, nakrájéjte na malé kousky a vařte ve vodě s kmínem. Květák uvařte doměkka. Uvařené sceďte, přidéjte mléko, olej
                  a rozmačkéjte vidličkou.

 Pečená dýně

suroviny: kousek dýně, mletý kmín, kojenecká voda

postup:    Dýni zbavte jader, pokrájéjte na kousky, posypte kmínem, podlijte malým množstvím kojenecké vody a pečte cca 20min. při teplotě 180 stupňů.Po dobu pečení podle potřeby podlévéjte vodou. Pečenou dýni rozmačkéjte vidličkou. Můžete podávat s vařenými brambory.